Shopify trender i 2024

March 25, 2024

WeAssist

Mange er bekymret over hvordan økonomien svinger og hvordan dette vil påvirke bedriftene sine. Dette er også relevant for de som driver shopify nettbutikker, og heldigvis jobber Shopify kontinuerlig med å tilby nye og forbedrede løsninger for alle sine brukere. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de sentrale trendene som former fremtiden for Shopify og e-handel generelt.

Nøkkelpunkter

1. Pandemien har akselerert e-handelsveksten med 77%, men 64% av bedriftene sliter fortsatt med konsekvensene, og handelssanksjoner har bidratt til økonomisk ustabilitet.

2. Etter nedstengningen søker forbrukere dypere forbindelser og mer meningsfulle kjøpeopplevelser, og bedrifter må være fleksible og tilpasningsdyktige for å imøtekomme disse nye behovene.

3. Shopify-rapporten viser populære produkter som vitaminer, hudpleie, yttertøy og kunstutstyr, og bedrifter må følge med på dynamiske produkttrender for å forbli relevante på markedet.

Økonomiske påvirkninger og veksten i e-handel

Den globale pandemien utløste en betydelig omveltning i handelssektoren, med en imponerende økning på 77% i netthandel på årsbasis bare måneder etter pandemistart. Dette akselererte tempoet for innovasjon og tilpasning av digital handel med omtrent fem år totalt. Fremdeles sliter en betydelig del av bedriftene (64%) over hele verden med de vedvarende konsekvensene av pandemien.

I tillegg til disse økonomiske utfordringene førte konflikten mellom Russland og Ukraina i 2022 til handelssanksjoner som forstyrret eller helt stoppet handelsstrømmene, noe som bidro til økonomisk ustabilitet og de høyeste inflasjonstallene som er observert på fire tiår.

Midt i disse hindringene har det totale detaljhandelssalg i verden opplevd en økning på 15% siden 2020, med prognoser som indikerer at det kan passere smått utrolige 31 billioner dollar innen 2025. Samtidig estimerte verdens handelsorganisasjon sin første vekstprognose for 2023 til 3,4% i april, mens den falt til beskjedne 1,0% i oktober.

 

Skiftende forbrukeratferd

Etter langvarige nedstengninger og restriksjoner lengter mennesker nå etter dypere og mer meningsfulle forbindelser i alle aspekter av livet sitt, inkludert i sine kjøpeopplevelser Fysiske rom spiller nå en avgjørende rolle i å fremme disse forbindelsene mellom handelsmenn og forbrukere, både i online- og offline-handelsscenarioer. Merkevarer er derfor nødt til å styrke sin tilpasningsevne i 2023 for å effektivt møte det nye behovet hos kundene. Dette innebærer å introdusere fleksibilitet i produktene sine, strategiene og retningslinjene, spesielt med tanke på en kommende økonomisk nedgang. I slike turbulente tider fremstår smidighet som en viktig ressurs for mange bedrifter.

 

Fremvoksende produkttrender

En Shopify rapport fremhever de 20 mest populære produktene som har fanget oppmerksomheten til Shopify-merchants i USA. Denne varierte listen inkluderer vitaminer og kosttilskudd, hudpleie, kosmetikk, yttertøy, sykler, kunstutstyr, drikkekar, parfyme, vin, sokker, sengetøy, plakater, lys, bade- og kroppsprodukter, kjøkkenutstyr, neglepleie, undertøy, bildeler, mobiltilbehør og tepper. Dette er områder der det er gode muligheter for å tjene penger, og med de riktige løsningene kan det hende det er akkurat din nettbutikk som stikker seg ut!

Fremtiden for Shopify nettbutikker blir formet av en kompleks kombinasjon av økonomiske krefter, endret forbrukeratferd og dynamiske produkttrender. Å navigere i dette landskapet vil kreve smidighet, innovasjon og en forståelse av forbrukernes ønsker. Ønsker du rådgivning ångående dette? Ta kontakt med WeAssist i dag for en uforpliktende prat!

Her kan du også lese mer om hvordan vi bygger Shopify nettbutikker i 2024 her.

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler