Viktigheten med teknisk SEO

November 3, 2023

WeAssist

·       Tekniske SEO-hensyn er avgjørende for å forbedre nettsidens synlighet og brukeropplevelse.

·       Optimalisering av nettsidehastighet og ytelse, inkludert bildekomprimering og mobiloptimalisering, er viktig for å redusere antall besøkende som klikker seg fort ut av nettsiden din.

·       Bruk av XML-sitemaps og robots.txt-filer veileder søkemotorer for optimal indeksering, noe som forbedrer synligheten.

I digital markedsføring spiller teknisk SEO en avgjørende rolle for å forbedre synlighet til ett nettsted og brukeropplevelse. Denne artikkelen tar for seg viktige tekniske SEO-hensyn som kan hjelpe med å heve ytelsen til ett nettsted. Vi legger vekt på betydningen av en mobilvennlig design, optimalisering av nettsidens hastighet og ytelse, viktigheten av XML-sitemap og robots.txt-filer, samt implementering av strukturert data og schema markup.

Betydningen av en mobilvennlig nettside

Flere og flere bruker smarttelefoner og nettbrett for å surfe digitalt, og det er viktig at ett nettsted må tilpasse seg brukere som bruker en mindre skjerm. Økende bruk av mobile enheter som foretrukket plattform for å få tilgang til internett gjør det avgjørende å ha en mobilvennlig nettside. Google prioriterer mobilvennlige nettsteder i sine søkeresultater, og et responsivt design sikrer at innholdet ditt er tilgjengelig og brukervennlig på ulike skjermstørrelser, noe som forbedrer brukeropplevelsen og søkemotorrangeringer.

Optimalisering av nettsidehastighet og ytelse

Raske nettopplevelser er avgjørende for dagens kresne brukere. Hastighet har stor betydning fordi vi lever i en digital tidsalder hvor brukere forventer rask sidelasting. Trege nettsider kan føre til lavere antall besøkende og lavere søkemotorrangeringer. Optimeringsteknikker som bildekomprimering, nettleser cache og innholdsdistribusjonsnettverk (CDN-er) kan betydelig forbedre hastigheten til en nettside.

Mobilbrukere er spesielt følsomme for sidelastetider. Optimaliser bilder, minimer serverforespørsler og sørg for effektiv kode for å tilby en positiv brukeropplevelse for mobil og nettbrettbrukere.

XML Sitemaps og Robots.txt-filer

XML-sitemaps gir søkemotorer en veiviser til nettsidens struktur. De sikrer at søkemotorer kan oppdage og indeksere alle relevante sider, noe som forbedrer nettsidens synlighet i søkeresultater.

Robots.txt filer instruerer søkemotorroboter om hvilke deler av nettsiden din de skal indeksere. Riktig konfigurerte robots.txt-filer forhindrer søkemotorer fra å indeksere sensitivt eller irrelevante innhold, noe som sikrer at nettsiden vises i søkeresultatene for de riktige søkene.

Strukturert data og Schema Markup

Ved å legge til strukturert data på nettsiden din gir du søkemotorer kontekst om innholdet ditt. Dette kan føre tilvisning av utvidet informasjon i søkeresultatene, noe som betydelig forbedrer klikkfrekvensen. Schema markups eller Schema.org gir et standardisert vokabular for strukturert data. Bruk av schema markup hjelper søkemotorer med å forstå innholdet ditt, noe som fører til mer informative og tiltalende søkeresultater, inkludert utvidede søkeresultater og kunnskapspaneler.

Inkorporering av disse tekniske SEO-hensynene i utformingen og vedlikeholdet av nettsiden din kan være avgjørende for din digitale markedsføringsstrategi. Et mobilvennlig design forbrukere, rask ytelse, velformede sitemaps og schema markup kan sende nettsiden til toppen av søkeresultatene, sikre at den er lett oppdagbar og gir en overlegen brukeropplevelse for ditt publikum.


Trenger du hjelp med teknisk SEO? Vi har lang erfaring med SEO, les mer om hvordan vi kan hjelpe deg her.

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler