De beste tidene å legge ut på sosiale medier

June 18, 2023

WeAssist

Oppsummering·      De beste tidene å poste på Meta (Facebook og Instagram) på tvers av bransjer er på ettermiddagen fra kl. 15 og utover.

·      De beste tidene for TikTok er ettermiddag fra kl. 15-21.

·      De beste tidene på LinkedIn er fra kl. 15-18.

 ·     Beste tiden på X er fra kl. 15-21.

Du trodde kanskje det ikke hadde noe å si hvilket tidspunkt man poster innlegg på i sosiale medier så lenge man poster noe? Det er ikke helt riktig!

Mye av synligheten din styres jo av algoritmer hos de ulike plattformene, men det påvirkes og i stor grad av hvor mye interaksjon det er på innlegget ditt. Bra innhold som engasjerer skaper automatisk en større rekkevidde og dette tilpasser algoritmen seg til. Men for at innholdet ditt skal treffe godt må du stille deg spørsmålet - når er egentlig målgruppen din på sosiale medier?

Problemet

Du legger ut det perfekte innlegget, men ingen ser det. Var det da verdt tiden du brukte på innlegget? For mange har det ingenting å si når de legger ut på sosiale medier, fordi de bruker plattformene til personlige formål. Men om du bruker disse plattformene til å markedsføre bedriften din, kan timing være viktig! Realiteten er at de fleste i målgruppen din faktisk ikke engang kommer til å se det du legger ut på sosiale medier. Dette er fordi sosiale medier ofte har et høyt volum av innlegg, og algoritmen tilpasser seg hele tiden.

Algoritmer organiserer og skreddersyr innholdet i nyhetsstrømmen til brukeren med mål om at det skal være mest mulig interessant for brukeren. Hvis du som bruker engasjerer deg i et innlegg, vil algoritmen vise mer av innholdet du engasjerer deg i. Selv om det kanskje ikke er et magisk tidspunkt å publisere på, så har det blitt gjort research på når den “beste” tiden kan være. Nedenfor gir vi litt innsikt i nettopp disse tidene på de ulike plattformene.

Facebook

Facebook har lenge blitt betegnet som kongen av sosiale medier, og dette er ikke uten grunn. I 2021 var det 1,8 milliarder mennesker registrert på Facebook. Det finnes mange forskjellige sosiale plattformer der ute, men Facebook har lenge vært en av de mest effektive sosiale kanalene for å markedsføre virksomheten din og skape gode kunder.

·      De beste tidene å poste på Facebook på tvers av bransjer er på ettermiddagen fra kl. 15 og utover

·      De verste tidene er på morgenen fra kl. 6-12

·      Den beste dagen er lørdag

·      Den verste dagen er mandag

Instagram

Instagram har passert 2 milliarder brukere og er kanskje en av de mest kompliserte plattformene for bedrifter på grunn av algoritmen og bruken av hashtags. Det er nesten blitt vitenskap! Så, dersom du ønsker å gjøre det bra på Instagram bør du for all del lære deg hvordan du kan bruke plattformen til din fordel, og da spesielt med tanke på hvilket tidspunkt og dager det faktisk lønner seg å poste på.

·      Det beste og verste tidspunkt er identisk med Facebook

·      De beste dagene er fredag og lørdag

·      Den verste dagen er mandag

 

Hva med TikTok, LinkedIn og X?

Men hva med alle de andre plattformene som LinkedIn, X og TikTok? Gjelder de samme reglene her? Vi snakker om tre veldig forskjellige plattformer og alle tre har hvert sitt formål. Ønsker du et ungdommelig publikum er TikTok helt klart veien å gå. Men det krever noe mer i og med at man her kun legger ut videosnutter. LinkedIn er en plattform der det hovedsakelig handler om bedrifter og jobb-relaterte emner. X kan sånn sett regnes som en slags hybrid mellom Facebook og LinkedIn.

 

TikTok

Tiktok er en plattform som sirkulerer og går døgnet rundt og har blitt den foretrukne plattformen for gen-z og millenials forbrukerne.

·      De beste tidene er ettermiddag fra kl. 15-21

·      De beste dagene er torsdag og lørdag

·      De verste dagene er mandag og tirsdag

LinkedIn

LinkedIn er internetts største profesjonelle nettverksplattform, og er mye brukt til bedriftsoppdateringer, til å finne nye ansatte eller til å bygge og styrke dine profesjonelle relasjoner. Profilen din kan blant annet brukes som en slags CV dersom du er på jakt etter ny jobb! Her er det enkelt å dele artikler og andre skriv til et mer “profesjonelt” publikum.

·      De beste tidene er fra kl. 15-18

·      De beste dagene er onsdag, lørdag og søndag

·      De verste dagene er mandag og fredag

X

På X handler det ofte om «less is more», og du kan faktisk ikke skrive mer enn 280 tegn i en X-post.

Det sies også at en bør oppdatere X oftere enn andre sosiale nettverk, og da med mellom tre og 30 tweets per dag. Det som er ulempen med X er at postene du legger ut, ofte har kort levetid. Så derfor anbefales minimum tre poster om dagen. Gjerne en på morgen, en midt på dagen og en på kvelden.

 ·     Den beste tiden er fra kl. 15-21

·      Den beste dagen å poste er fredag

·      De verste tidene er tidlig morgen

 

Hva mener vi?

Selv om det er sagt å være flere optimale tidspunkt for posting av innlegg på de ulike plattformene, så er vår oppfordring å fokusere på relevant og nyttig innhold. Deretter bør man teste ulike tidspunkter og forsøke å analysere rekkevidde og engasjement på innleggene. Om du ikke er den som vil bruke tiden din på dette, så hjelper vi deg gjerne!

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler