Markedsføringstrender for små bedrifter i 2024

March 11, 2024

Weassist

Utforsk 2024s topp markedsføringstrender: AI-automatisering, kort videoinnhold, og personliggjøring for småbedrifters vekst.

Nøkkelpunkter

1. Kunstig intelligens i markedsføring automatiserer oppgaver og skaper personlige kundeopplevelser for småbedrifter.

2. Kort videoinnhold på plattformer som TikTok og Instagram Reels er effektivt for merkevarebygging.

3. Personliggjøring og bruk av ansatte som merkevareambassadører styrker kundeengasjement og merkevaren.

I 2024 utvikler markedsføringslandskapet for småbedrifter seg raskt, med nye trender som utnytter digitale fremskritt. Å forstå og ta i bruk disse trendene kan være avgjørende for å holde seg konkurransedyktig og engasjere seg effektivt med publikum. Denne artikkelen utforsker fem nøkkelmarkedsføringstrender som småbedrifter bør vurdere.

 

KI-drevet markedsføringsautomatisering

Kunstig intelligens (KI) har revolusjonert markedsføring, og gjort avanserte verktøy tilgjengelige for småbedrifter. KI kan automatisere rutinemessige oppgaver, gi innsiktsfull dataanalyse og personliggjøre kundeopplevelser. KI-drevne chatboter kan for eksempel håndtere kundeservice effektivt, og lar bedrifter omplassere ressurser til mer strategiske områder. Utover automatisering, kan KI effektivt analysere kundeatferd og preferanser, og tilbyr uvurderlig innsikt for målrettede markedsføringsstrategier. Personlige produktanbefalinger og skreddersydd innhold kan betydelig øke kundeengasjement, skape lojalitet og øke omsetning.  

 

Korte innholdsvideoer for SoMe

Plattformer som TikTok og Instagram Reels har endret markedsføringsspillet sammenlignet med tidligere år. Småbedrifter kan bruke disse plattformene til å vise frem autentisk, engasjerende innhold som gjenspeiler deres merkevares personlighet. Å lage overbevisende korte videoer kan fange oppmerksomheten til et bredere publikum, og muliggjør stor eksponering med relativt lav investering. Å oppmuntre til brukergenerert innhold forsterker også rekkevidde og fremmer en følelse av fellesskap.

 

Personliggjøring i markedsføring

Med KI og maskinlæring kan småbedrifter i mye større grad ta i bruk personliggjøring av kundereisene i for eksempel din shopify nettbutikk. Dette innebærer å bruke kundedata for å levere svært personlig innhold, anbefalinger og tilbud, og skreddersyr kundeopplevelsen i større grad enn tidligere. Innsamling og analyse av data muliggjør opprettelsen av detaljerte kundeprofiler, noe som fører til mer effektive og målrettede markedsføringskampanjer ved hjelp av KI.

 

Bruk dine ansatte

Ansatte kan være vel så gode influensere som “heltids influensere” for et merke. Å oppmuntre dem til å dele sine positive opplevelser og historier kan bygge tillit og autentisitet rundt et merke. Det å gi muligheten til at dine ansatte kan produsere innhold, kan også gjøre at de utvikler seg til merkeambassadører, og det skaper et autentisk merkefellesskap og øker synligheten til din bedrift.  

 

Utvikling i markedsføringsvitenskap

Kombinasjonen av markedstilgangsdata og KI har gjort at markedsføringsvitenskap har skutt fart. Dette gjør det mer tilgjengelig enn noen gang for småbedrifter å forstå markeds trender og optimalisere strategier etter dette. Denne datadrevne tilnærmingen fører til mer informert beslutningstaking og maksimert ROI for mange flere enn tidligere.  Det kan blant annet sikre at bedrifter holder seg relevante og konkurransedyktige i sitt marked over lenger tid.

 

Markedsføringslandskapet i 2024 tilbyr spennende muligheter for småbedrifter som er villige til å tilpasse seg og omfavne disse trendene. Fra KI-automatisering til kraften i kort videoinnhold, personliggjøring, ansattes påvirkning og oppgangen i markedsføringsvitenskap, kan disse trendene drive vekst og bygge sterkere forbindelser med publikum.

Les mer her om hvordan vi i WeAssist kan hjelpe deg med markedsføring!

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler