Hva er digital markedsføring?

March 19, 2024

WeAssist

Digital markedsføring er etter hvert blitt dagligtale i befolkningen, men du er kanskje litt usikker på hva det er? For mange selskaper er det blitt en hjørnestein i virksomhetens strategi for å nå ut til sitt publikum. Men hva innebærer egentlig digital markedsføring, og hvorfor er det så viktig?

Definisjon av digital markedsføring

Digital markedsføring er en samlebetegnelse for alle markedsføringsaktiviteter som utføres gjennom digitale kanaler og plattformer. Dette inkluderer alt fra nettsteder, søkemotorer, sosiale medier, e-post, mobilapper, til digitale skjermer og annonsenettverk. Kort sagt handler det om å bruke digitale verktøy og teknologier for å markedsføre produkter og tjenester.

 

Hvorfor er digital markedsføring viktig?

Med digital markedsføring kan bedrifter nå et globalt publikum- raskt og effektivt. Samtidig gir digitale verktøy muligheter til å spesifisere markedsføringen mot spesifikke demografiske grupper, interesser, og adferdsmønstre, noe som resulterer i mer effektive kampanjer sammenlignet med mer manuelle kampanjer.  Dette kombinert med tilgangen til omfattende analyseverktøy kan bedrifter spore og analysere nesten hver handling og interaksjon som brukerne har med deres digitale innhold. Dette gir verdifull innsikt som kan brukes til å optimalisere kampanjer, forbedre brukeropplevelsen, og øke avkastningen på investeringen.

 

Sammenlignet med tradisjonelle markedsføringsmetoder som TV-reklame eller trykte annonser, kan digital markedsføring være langt mer kostnadseffektivt. Med digitale annonseringsplattformer kan bedrifter velge nøyaktig hvor mye de ønsker å bruke, og betale bare for faktisk eksponering eller handling fra målgruppen. Her har vi I WeAssist mye erfaring, les om noen av våre prosjekter her!

 

Typer av digital markedsføring

- Søkemotormarkedsføring (SEM): Betalt annonsering på søkemotorer som Google eller Bing for å øke synligheten og tiltrekke seg trafikk.

- Sosiale medier markedsføring: Bruk av plattformer som Facebook, Instagram, X og LinkedIn for å engasjere og nå ut til målgruppen.

- Innholdsmarkedsføring: Oppretting og distribusjon av relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke, engasjere og beholde en definert målgruppe.

- E-postmarkedsføring: Bruk av e-post for å kommunisere med eksisterende eller mulige kunder for å fremme produkter eller tjenester.

- Influenser markedsføring: Samarbeid med influensere og bransjeeksperter for å nå ut til deres følgere og bygge tillit og troverdighet til din merkevare.

 

Digital markedsføring er essensielt for bedrifter i dag i alle slags bransjer. Ved å utnytte digitale kanaler og verktøy kan bedrifter øke synligheten, tiltrekke seg målrettet trafikk, engasjere kunder, og øke salget. Med riktig strategi og tilnærming kan digital markedsføring være nøkkelen til suksess for enhver virksomhet.

Vi i WeAssist har lang og god erfaring med digital markedsføring og hjelper deg gjerne. Kom i gang i dag!

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler